Bland alla kortspel om pengar så är det självklart blackjack som är det populäraste. Vi går igenom spelet genom att ta ett nätblackjack som exempel och använder ett av Veikkaus bordsspel – deras Vegas version – som förebild för hur ett bra blackjackspel online ska fungera.

Mål och regler i kortspelet blackjack

I kortspelet blackjack har spelaren som mål att få en spelhand som har ett högre värde än givarens spelhand. För att vinna ska spelarens spelhand vara bättre än givarens, eller så ska givarens hand överskrida 21. Under den initiala given får givaren ett öppet kort.

I kortspelet används sex kortlekar med 52 kort utan jokrar och kortlekarna blandas alltid före en ny runda. Nummerkorten har sina normala värden, de klädda korten är värda tio och esset antingen 1 eller 11, alltefter eget val.

Lägg önskad insats genom att först klicka på en spelmark av önskat värde och därefter på önskad spelplats. Lägg en insats i extraspelet Poker i detta sammanhang. Knappen Giv startar spelet. På varje spelplats med en insats delas till en början ut två kort. Givaren får ett kort. Därefter väljer man spelplats för spelplats om man vill lyfta ytterligare kort till handen (knappen Ta kort) eller stanna och behålla de givna korten (Stanna). Efter att man har gått igenom alla spelplatser lyfter givaren ytterligare kort tills spelhanden är värd 17 eller mer.

Vinstutdelningen i blackjack

Spelaren vinner om spelplatsens poängsumma är närmare 21 än givarens eller om givaren överskrider 21. Givaren vinner om givarens poängsumma är närmare 21 än spelarens eller om spelaren överskrider 21. Om spelarens och givarens poängsummor är lika, blir spelet oavgjort. Blackjack är 21 som bildas med de två första korten. För blackjack betalas ut en vinst 1:1. Spelarens blackjack vinner över alla givarens händer, även blackjack.

Kort blackjack skola

Giv

Om de två första korten vid spelplatsen är likvärdiga kan handen delas in i två separata spelhänder med knappen Giv. Då lägger man en lika stor insats på det andra kortet som på det ursprungliga. Man kan lyfta önskat antal extra kort till båda händerna. Om de givna korten är ess får man bara ett extra kort till båda händerna. Ess och tio bildar ingen blackjack i ett delat spel utan poängsumman 21. En delad hand kan dubblas i vanlig ordning.

Dubbla

Innan man lyfter extra kort kan man alltid dubbla spelplatsens insats med knappen Dubbla. Då får man endast ett extra kort till spelplatsen. Det går inte att dubbla en blackjack. Om givarens första kort är ett ess och givaren får blackjack förlorar spelaren båda insatserna vid dubbleringen. Om givarens första kort är 10 och givaren får blackjack återställs dubbleringsinsatsen.

Försäkring

Om givaren får ett ess som sitt första kort kan du försäkra spelplatserna mot givarens blackjack genom att klicka på Försäkring. Försäkringsinsatsen motsvarar hälften av spelplatsens insats. Om givaren får blackjack vinner försäkringsinsatsen 2:1. Om givaren inte får blackjack går försäkringsinsatsen förlorad.

Blackjack bord med extra spel

Det som är bra med nätblackjack är att spelsidor med kortspel ofta bjuder sina kunder på extra spel. Det ger dig mer pengar tillbaka – bäst vinståterbetalningsprocent. Dessutom blir det extra roligt att spela blackjack online.

Extra spel som Veikkaus erbjuder i sin Vegas Blackjack kortspel version är Poker. Detta bonusspel ger en vinst om de två första korten på spelplatsen och givarens första kort bildar någon av följande pokerhänder:

  • Triss av samma färg 100: 1
    Färgstege 30 : 1
    Triss av olika färger 20 : 1
    Stege 10 : 1
    Färg 5 : 1

Notera att din insatsen i extra blackjack spelet går förlorad om ingen av de ovan nämnda pokerhänderna bildas.

Blackjack med jackpott

En annan fördel med att spela nätblackjack är att du ibland får chansen till en extra jackpott vinst. Hos Veikkaus är kortspelet kopplat till den stora RAY Jackpot som kan vinnas genom internetspel. Nedan beskriver vi hur denna jackpott fungerar. Notera att det inte alls måste vara just så som det beskrivs i denna artikel. Vi använder oss av just Vegas Blackjack för att visa ett exempel på hur ett perfekt blackjack spel kan se ut vid spel om riktiga pengar på nätet.

Ray Jackpot

Ray Jackpot är en jackpot av överraskningstypen. Spelet har tre vinstnivåer vilkas vinstsummor samlas progressivt från alla till RAY Jackpot anslutna spel. Spelaren deltar i Jackpoten genom att spela något av spelen i gruppen RAY-klassiker med riktiga pengar. Två procent av varje insats i spelen i gruppen RAY-klassiker går till RAY Jackpot.

Vinnaren av RAY Jackpot väljs ut slumpmässigt. Utdelningen kan ske i vilket som helst av de jackpotanslutna spelen efter vilken spelrunda som helst. Vinsten förutsätter inte någon särskild vinstkombination i spelet.

Spelaren kan vinna vilken som helst av jackpotens tre vinstnivåer med vilken insats som helst, men ju större insatsen är, desto mer sannolikt är det att man vinner en jackpot.

Vinstnivåerna

RAY Jackpot har tre vinstnivåer:

1. Potten som har en vinstsumma om minst 100 €
2. Superpotten som har en vinstsumma om minst 2 500 €
3. Megapotten som har en vinstsumma om minst 25 000 €
loading
×