Poker spel kortPoker spel inkluderar ett antal olika kortspel där deltagarna satsar pengar på de kort de har på handen. Här slåss alla om en gemensam pott, beståendes av spelarnas insatser. Vinstpotten vinns av den som antingen har den bästa handen när alla spelare visar sina spelkort, eller av den som satsat pengar eller något annat som ersätter pengar utan att någon motståndare vid bordet har synat.

Oftast erbjuder spelsidor på nätet tre Texas Hold’ em pokerspelvarianter:No Limit, Pot Limit och Limit. Du kan vara med i pokerspel för både riktiga pengar eller låtsaspengar. För spel om riktiga pengar behöver du registrera ett konto och göra en insättning, i fall spelsidan inte bjuder dig på några free rolls och/eller gratis pengar som gäller för pokerspel.

Poker spel regler:

Online spelsidor erbjuder en mängd olika poker spel med olika regler. Bland annat handlar det om:

 • spel med gemensamma kort som Hold’em och Omaha, där alla spelare har gemensamma kort som en del av sin pokerhand;
 • Stud, som även kallas för stötpoker. Här har varje pokerspelare inget annat än sina egna kort. Vissa av de är öppna och vissa dolda;
 • Draw, s.k. mörkpoker eller femkortspoker, där varje spelare får fem kort men kan byta några eller alla kort mot nya;
 • High/Low Split, som är en variant av Omaha eller Stud där potten delas mellan högsta och lägsta handen.

Alla poker spel varianter inleds med någon form av tvingad insats. I Stud finns det två sorters tvingad insats: en första insats från alla (ante) och en insats som enbart en spelare tvingas lägga (bring-in).

I andra poker spel är reglerna något annorlunda. Den tvingade insatsen mörkar (blinds); lilla mörken (small blind) och stora mörken (big blind) samt ibland även en ante. I alla vanliga pokervarianter satsar spelarna sedan strategiskt genom ett antal olika valmöjligheter.

Spelarens alternativ

Spelarens alternativ är följande:

 • PASSA (CHECK) – Har ingen pokerspelare ännu satsat något i satsningsrundan, har denne möjligheten att checka eller passa. Vid detta val är det spelaren som sitter direkt medsols från den spelaren som fortsätter. Notera: att passa innebär inte att man inte kan fortsätta slåss om potten, bara att man inte vill satsa för ögonblicket. Om alla aktiva spelare passar under en satsningsrunda är den över.
 • SATSA (BET) – Om ingen har satsat något ännu i satsningsrundan kan en spelare satsa. Om en spelare satsar kan pokerspelaren direkt medsols från honom eller henne (och alla spelare efter denne) lägga sig, höja eller syna.
 • LÄGGA SIG (FOLD) – När man lägger sig, är man inte längre med och slåss om potten. En spelare som lägger sig varken behöver eller får satsa något mer i den aktuella pokerhanden, och kan heller inte vinna handen.
 • SYNA (CALL) – Om någon har satsat i satsningsrundan kan spelaren syna. En spelare som vill syna måste lägga in lika mycket som hans eller hennes motståndare har satsat.
 • HÖJA (RAISE) – Om någon satsat något i satsningsrundan kan en spelare höja. En spelare som höjer måste lägga in lika mycket som hans eller hennes motståndare har satsat plus ytterligare pengar. Alla efterföljande spelare måste syna höjningen eller höja igen (reraise) om de vill vara med och slåss om potten.

Varje satsningsrunda pågår tills alla spelare antingen har matchat de belopp som satsats eller lagt sig (om ingen satsat något avslutas satsningsrundan när alla spelare har passat). När satsningsrundan är avslutad börjar nästa delnings-/satsningsrunda, till sista rundan varefter handen är avslutad.

Om den sista insatsen eller höjningen i den sista satsningsrundan synas läggs korten upp på bordet. Spelarna visar sina händer en efter en, och nu avgörs vem som vinner potten. Om en spelare däremot satsar eller höjer, och inga aktiva spelare synar (d.v.s. alla andra lägger sig), så behöver inga kort visas. Då vinns potten av spelaren som satsade eller höjde.

I slutet av handen har återstående spelare några alternativ för visning av sin hand.

 • Visa inte en vinnande hand.  Om endast en spelare är kvar i handen innan visning, kan spelaren välja att visa eller inte visa sina kort. Om handen går till visning (showdown), visas vinnande hand alltid automatiskt
 • Visa inte en förlorande hand.
  Vid showdown kan spelare med händer som inte kan besegra den dittills bästa handen, välja att visa eller inte visa sina kort.
loading
×